Vähäsöyrinki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähäsöyrinki

Vähäsöyrinki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Vähäsöyrinkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 167 max

v. 2014 478

v. 2015 492

v. 2016 501

v. 2017 503

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähäsöyrinki on noin sijalla 1 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Vähäsöyrinki on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vähäsöyrinki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vähäsöyrinki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vähäsöyrinki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 169 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vähäsöyrinkejä on 503.

Asuinpaikat 1939–1949

Asuinpaikkoja
1939–1949
Syntymäpaikkoja
1891-1927

Vähäsöyrinkejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Vähäsöyringin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1949 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vähäsöyrinki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхясёуринки ("Vjahjasjourinki") tarkoittaa nimeä Vähäsöyrinki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähäsöÿringj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähäsöyrinki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahasoyrinki tai Vaehaesoeyrinki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vähäsöyrinki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vähäsöyrinki, Finland.

©Tuomas Salste