Vähäuski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vähäuski

Vähäuski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vähäuski-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 26 max

v. 2015 37

v. 2016 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vähäuski on noin sijalla 14 000.

Vähäuski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vähäuski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vähäuski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяхяуски ("Vjahjauski") tarkoittaa nimeä Vähäuski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wähäuskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vähäuski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahauski tai Vaehaeuski, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vähäuski i Finland. Surname Vähäuski in Finland.

©Tuomas Salste