Vahvaselkä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vahvaselkä

Vahvaselkä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vahvaselkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 152 max

v. 2014 172

v. 2015 173

v. 2016 173

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vahvaselkä on noin sijalla 4 300.

Vahvaselkä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vahvaselkä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vahvaselkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Vahvaselän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1928
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1996

Sana Vahvaselkä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vahvaselkä

Vahvaselkä (paikannimi)Katuosoitteissa

Vahvaselkä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vahvaselkä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vahvaselkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vahvaseläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vahvaselkä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вахваселькя ("Vahvaselkja") tarkoittaa nimeä Vahvaselkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wachfwaselgä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vahvaselkä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vahvaselka tai Vahvaselkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vahid Vahvaselkä.

Samankaltaisia nimiä kuin Vahvaselkä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vahvaselka.com, vahvaselka.fi, vahvaselka.net, vahvaselka.eu, vahvaselka.info, vahvaselka.name, vahvaselka.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vahvaselkä i Finland. Surname Vahvaselkä in Finland.

©Tuomas Salste