Vaihoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaihoja

Vaihoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Vaihojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 58

v. 2016 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaihoja on noin sijalla 9 900.

Vaihoja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vaihoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vaihoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1955

Vaihojia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Vaihojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1970–1976

Sana Vaihoja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vaihoja

Vaihoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Vaihoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vaihoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vaihoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vaihojantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vaihoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вайхоя tarkoittaa nimeä Vaihoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Waihoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaihoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaili Vaihoja tai Vaito Vaihoja.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaihoja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vaihoja i Finland. Surname Vaihoja in Finland.

©Tuomas Salste