Väinä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Väinä

Väinä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Väinä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 2015 37

v. 2016 36

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Väinä on noin sijalla 14 000.

Väinä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Väinä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Väinä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Väinä

Väinä (paikannimi)

Väinä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Väinä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Väinä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Väinä-suku ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 35 henkeä, joiden sukunimi oli VAINA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяйня ("Vjainja") tarkoittaa nimeä Väinä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Vaina tai Vaeinae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Väinämö Väinä.

Samankaltaisia nimiä kuin Väinä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Väinä i Finland. Surname Väinä in Finland.

©Tuomas Salste