Väinämö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Väinämö

Väinämö on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Väinämö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 168 max

v. 2014 185

v. 2015 186

v. 2016 184

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Väinämö on noin sijalla 4 100.

Väinämö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Väinämö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Väinämö on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Väinämö on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Väinämö ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 34 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Väinämö-nimisiä on 184.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1972–1995
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Väinämö esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Väinämö

Väinämö (paikannimi)Katuosoitteissa

Väinämö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Väinämö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Väinämö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Väinämö, Väinämönkatu, Väinämöntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Väinämö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Väinämö

Väinämö on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Väinämö oli yhtenä etunimenä 1 188 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 300:s mies oli etunimeltään Väinämö. Juuri etunimenä Väinämö onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 184 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (1 183 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (5).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяйнямё ("Vjainjamjo") tarkoittaa nimeä Väinämö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Vainamo tai Vaeinaemoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Väinämöinen Väinämö.

Samankaltaisia nimiä kuin Väinämö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vainamo.fi, vainamo.com, vainamo.eu, vainamo.info, vainamo.name, vainamo.net, vainamo.org, vainamot.com, vainamot.eu, vainamot.fi, vainamot.info, vainamot.name, vainamot.net, vainamot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Väinämö i Finland. Surname Väinämö in Finland.

©Tuomas Salste