Vainoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vainoniemi

Vainoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vainoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vainoniemi on noin sijalla 19 000.

Vainoniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vainoniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vainoniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vainoniemi

Vainoniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Vainoniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vainoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vainoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vainoniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vainoniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вайнониеми ("Vainonijemi") tarkoittaa nimeä Vainoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wainoniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vainoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaili Vainoniemi tai Vaito Vainoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vainoniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vainoniemi i Finland. Surname Vainoniemi in Finland.

©Tuomas Salste