Vaissalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaissalo

Vaissalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vaissalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaissalo on noin sijalla 17 000.

Vaissalo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vaissalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vaissalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vaissalo

Vaissalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Vaissalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vaissalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vaissalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vaissalontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vaissalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вайссало tarkoittaa nimeä Vaissalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Waissalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaissalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaili Vaissalo tai Vaito Vaissalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaissalo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vaissalo i Finland. Surname Vaissalo in Finland.

©Tuomas Salste