Valde: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valde

Valde on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Valde-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valde on noin sijalla 21 000.

Valde-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Valde on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valde ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1906–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1996

Sana Valde esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Valde

Valde on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Valde oli yhtenä etunimenä 517 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 5 000:s mies oli etunimeltään Valde. Juuri etunimenä Valde onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Valde-suku ulkomailla

Norjassa Valde oli 228 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 52 henkeä, joiden sukunimi oli VALDE.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 128 henkeä, joiden sukunimi oli VALDE.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valder Valde tai Valdine Valde.

Samankaltaisia nimiä kuin Valde

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valde i Finland. Surname Valde in Finland.

©Tuomas Salste