Valerius: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valerius

Valerius on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Valeriusten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valerius on noin sijalla 13 000.

Valerius-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Valerius on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valerius ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1997

Sana Valerius esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Valerius

Valerius on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Valerius oli yhtenä etunimenä 25 miehellä. Samaan aikaan Valerius oli 41 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (23 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (2).

Valeriukset ulkomailla

Ruotsissa Valerius oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Valerius on ollut 18 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

411218
Valeriukset Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 702 henkeä, joiden sukunimi oli VALERIUS.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 17 henkeä, joiden sukunimi oli VALERIUS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valeri Valerius tai Valeria Valerius.

Samankaltaisia nimiä kuin Valerius

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valerius i Finland. Surname Valerius in Finland.

©Tuomas Salste