Väliharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Väliharju

Väliharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Väliharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 56

v. 2015 56

v. 2016 57

v. 2017 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Väliharju on noin sijalla 10 000.

Väliharju-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Väliharju

Väliharju (paikannimi)Väliharju (karttanimi)

Väliharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 58 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Väliharju esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Väliharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Väliharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Väliharju, Väliharjunkatu, Väliharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Väliharjut ulkomailla

Ruotsissa Väliharju oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вялихарью ("Vjaliharju") tarkoittaa nimeä Väliharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wälihariu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Väliharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valiharju tai Vaeliharju, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Väliharju

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Väliharju, Finland.

©Tuomas Salste