Valikainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valikainen

Valikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Valikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 68 max

v. 2014 131

v. 2015 132

v. 2016 132

v. 2017 129

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valikainen on noin sijalla 5 500.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Valikainen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Valikainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Valikainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 29 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Valikaisia on 129.

Paikannimi Valikainen

Valikainen (paikannimi)

Valikainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Valikainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Valikaiset ulkomailla

Ruotsissa Valikainen oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валикайнен tarkoittaa nimeä Valikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walicain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valio Valikainen tai Valma Valikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Valikainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Valikainen, Finland.

©Tuomas Salste