Välikorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Välikorpi

Välikorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Välikorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 47 max

v. 2014 55

v. 2015 55

v. 2016 56

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Välikorpi on noin sijalla 10 000.

Välikorpi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Välikorpi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Välikorpi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Välikorpi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Välikorpi

Välikorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Välikorpi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 95 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, painanne, pelto/niitty, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Välikorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Välikorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Välikorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Välikorpi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяликорпи ("Vjalikorpi") tarkoittaa nimeä Välikorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wälicorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Välikorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valikorpi tai Vaelikorpi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Välikorpi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Välikorpi i Finland. Surname Välikorpi in Finland.

©Tuomas Salste