Välimaa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Välimaa

Välimaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 300:s suomalainen on Välimaa.

Välimaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1619 max

v. 2014 1649

v. 2015 1654

v. 2016 1651

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Välimaa on noin sijalla 500.

Välimaa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Välimaa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Välimaa on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Välimaa on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Välimaa ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 136 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Välimaita on 1 651.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Välimaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 140 Välimaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Välimaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pello (11 vainajaa), Kurikka (7) sekä Jalasjärvi (7). Valtaosa asui Lapissa ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Välimaa, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 106.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1920–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2003

Sana Välimaa tai Välimaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Välimaa

Välimaa (paikannimi)Katuosoitteissa

Välimaa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 427 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Välimaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Välimaa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Välimaa, Välimaankatu, Välimaankuja, Välimaanpolku, Välimaanraitti, Välimaavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Välimaa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Välimaat ulkomailla

Ruotsissa Välimaa oli 96 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Välimaa on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

1651966
Välimaat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вялимаа ("Vjalimaa") tarkoittaa nimeä Välimaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wälima on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Välimaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valimaa tai Vaelimaa, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Välimaa

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: valimaa.fi, valimaa.info, valimaa.net, valimaa.org, valimaat.fi, valimaa.com, valimaa.eu, valimaa.name, valimaat.com, valimaat.eu, valimaat.info, valimaat.name, valimaat.net, valimaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Välimaa i Finland. Surname Välimaa in Finland.

©Tuomas Salste