Välimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Välimäki

Välimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 700:s suomalainen on Välimäki.

Välimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3290 max

v. 1985 3166

v. 1998 3241

v. 2014 3291

v. 2015 3278

v. 2016 3279

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Välimäki on noin sijalla 250.

Välimäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Välimäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Välimäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Välimäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Välimäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 296 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Välimäkiä on 3 279.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Välimäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 218 Välimäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Välimäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lapua (24 vainajaa), Tampere (15) sekä Jalasjärvi (14). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Välimäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 157.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1921–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Välimäki tai Välimäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Välimäki

Välimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Välimäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 477 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Välimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Välimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Välimäenkatu, Välimäenkuja, Välimäentie, Välimäki, Välimäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Välimäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Välimäet ulkomailla

Ruotsissa Välimäki oli 139 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Vælimæki oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

32791396
Välimäet Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вялимяки ("Vjalimjaki") tarkoittaa nimeä Välimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wälimäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Välimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valimaki tai Vaelimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Välimäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: valimaki.com, valimaki.eu, valimaki.fi, valimaki.info, valimaki.net, valimaet.com, valimaet.eu, valimaet.fi, valimaet.info, valimaet.name, valimaet.net, valimaet.org, valimaki.name, valimaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Välimäki i Finland. Surname Välimäki in Finland.

©Tuomas Salste