Valin: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valin

Valin on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Valinien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 48

v. 2016 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valin on noin sijalla 11 000.

Valin-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Valin on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valin ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Walin. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1891-1909

Valin-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Valinin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Valinien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Iitti (3 vainajaa) sekä Kokemäki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Valin, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Valin

Valin (paikannimi)Katuosoitteissa

Valin on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Valin jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valin esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valinintie, Valintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Valin-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Valinit ulkomailla

Ruotsissa Valin oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Valin on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

49186
Valinit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 1 358 henkeä, joiden sukunimi oli VALIN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 431 henkeä, joiden sukunimi oli VALIN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valio Valin tai Valma Valin.

Samankaltaisia nimiä kuin Valin

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valin i Finland. Surname Valin in Finland.

©Tuomas Salste