Välineva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Välineva

Välineva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Välineva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 24 max

v. 2015 30

v. 2016 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Välineva on noin sijalla 16 000.

Välineva-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Välineva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Välineva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Välineva

Välineva (paikannimi)Katuosoitteissa

Välineva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 76 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Välineva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Välineva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Välineva, Välinevantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Välineva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вялинева ("Vjalineva") tarkoittaa nimeä Välineva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wälinefwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Välineva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valineva tai Vaelineva, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Välineva

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Välineva i Finland. Surname Välineva in Finland.

©Tuomas Salste