Väliranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Väliranta

Väliranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Välirantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 33

v. 2017 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Väliranta on noin sijalla 15 000.

Väliranta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Väliranta

Väliranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Väliranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Väliranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Väliranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Välirannantie, Väliranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Välirannat ulkomailla

Ruotsissa Väliranta oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вялиранта ("Vjaliranta") tarkoittaa nimeä Väliranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wäliranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Väliranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valiranta tai Vaeliranta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Väliranta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Väliranta, Finland.

©Tuomas Salste