Välitalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Välitalo

Välitalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Välitalojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 461 max

v. 2014 538

v. 2015 535

v. 2016 538

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Välitalo on noin sijalla 1 600.

Välitalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Välitalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Välitalo on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Välitalo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Välitalo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 59 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Välitaloja on 538.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1925

Välitaloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Välitalon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Välitalojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kittilä (5 vainajaa) sekä Sodankylä (4). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Lapissa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Välitalo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1909
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1999

Sana Välitalo tai Välitalon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Välitalo

Välitalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Välitalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 286 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Välitalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Välitalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Välitalo, Välitalonkuja, Välitalontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Välitalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Välitalot ulkomailla

Ruotsissa Välitalo oli 182 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Vælitalo oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

53818224
Välitalot Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вялитало ("Vjalitalo") tarkoittaa nimeä Välitalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wälitalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Välitalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valitalo tai Vaelitalo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Välitalo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: valitalo.com, valitalo.org, valitalo.eu, valitalo.fi, valitalo.info, valitalo.name, valitalo.net, valitalot.com, valitalot.eu, valitalot.fi, valitalot.info, valitalot.name, valitalot.net, valitalot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Välitalo i Finland. Surname Välitalo in Finland.

©Tuomas Salste