Valkama: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valkama

Valkama on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 300:s suomalainen on Valkama.

Valkamien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2201 max

v. 1985 2131

v. 2014 2343

v. 2015 2343

v. 2016 2347

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkama on noin sijalla 350.

Valkama on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valkama ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Valkama on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Valkama on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Valkama ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 80 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Valkamia on 2 347.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Valkamia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 185 Valkaman asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Valkamien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (14 vainajaa), Turku (7), Parkano (6), Teuva (6), Nurmo (6), Nokia (6) sekä Hämeenkyrö (6). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Valkama, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 148.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Valkama, Valkaman tai Valkamat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Valkama

Valkama (paikannimi)Katuosoitteissa

Valkama on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 174 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Valkama jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valkama esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valkama, Valkamakatu, Valkamakuja, Valkamankatu, Valkamankuja, Valkamanpolku, Valkamanraitti, Valkamantie, Valkamatie, Valkamavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Valkama-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Valkamat ulkomailla

Ruotsissa Valkama oli 86 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкама tarkoittaa nimeä Valkama. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgama on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valkama olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkama tai Valma Valkama.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkama

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: valkama.fi, valkama.net, valkama.org, valkamat.com, valkamat.fi, valkama.com, valkama.eu, valkama.info, valkama.name, valkamat.eu, valkamat.info, valkamat.name, valkamat.net, valkamat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valkama i Finland. Surname Valkama in Finland.

©Tuomas Salste