Valkealahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valkealahti

Valkealahti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Valkealahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 146 max

v. 2014 167

v. 2015 170

v. 2016 168

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkealahti on noin sijalla 4 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Valkealahti on melko pitkä nimi.

Valkealahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valkealahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Valkealahti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Valkealahti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Valkealahti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 75 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Valkealahtia on 168.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1967–1997

Sana Valkealahti tai Valkealahden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Valkealahti

Valkealahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Valkealahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Valkealahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valkealahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valkealahdenpolku, Valkealahdentie, Valkealahti uurasmaa. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Valkealahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкеалахти tarkoittaa nimeä Valkealahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgealachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valkealahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkealahti tai Valma Valkealahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkealahti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: valkealahdet.com, valkealahdet.eu, valkealahdet.fi, valkealahdet.info, valkealahdet.name, valkealahdet.net, valkealahdet.org, valkealahti.com, valkealahti.eu, valkealahti.fi, valkealahti.info, valkealahti.name, valkealahti.net, valkealahti.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valkealahti i Finland. Surname Valkealahti in Finland.

©Tuomas Salste