Valkeasuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valkeasuo

Valkeasuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Valkeasoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkeasuo on noin sijalla 17 000.

Valkeasuo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Valkeasuo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valkeasuo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1987

Sana Valkeasuo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Valkeasuo

Valkeasuo (paikannimi)Katuosoitteissa

Valkeasuo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä suo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Valkeasuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valkeasuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valkeasuontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Valkeasuo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкеасуо tarkoittaa nimeä Valkeasuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgeasoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valkeasuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkeasuo tai Valma Valkeasuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkeasuo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valkeasuo i Finland. Surname Valkeasuo in Finland.

©Tuomas Salste