Valkeisenmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valkeisenmäki

Valkeisenmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Valkeisenmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 64 max

v. 2014 66

v. 2015 68

v. 2016 67

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkeisenmäki on noin sijalla 9 100.

Valkeisenmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Valkeisenmäki on melko pitkä nimi.

Valkeisenmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valkeisenmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1938
Lakanneet yritykset
perust. 1952–1999

Sana Valkeisenmäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Valkeisenmäki

Valkeisenmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Valkeisenmäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Valkeisenmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valkeisenmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valkeisenmäentie, Valkeisenmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Valkeisenmäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкейсенмяки ("Valkeisenmjaki") tarkoittaa nimeä Valkeisenmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgeisenmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valkeisenmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Valkeisenmaki tai Valkeisenmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkeisenmäki tai Valma Valkeisenmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkeisenmäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: valkeisenmaet.com, valkeisenmaet.eu, valkeisenmaet.fi, valkeisenmaet.info, valkeisenmaet.name, valkeisenmaet.net, valkeisenmaet.org, valkeisenmaki.com, valkeisenmaki.eu, valkeisenmaki.fi, valkeisenmaki.info, valkeisenmaki.name, valkeisenmaki.net, valkeisenmaki.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valkeisenmäki i Finland. Surname Valkeisenmäki in Finland.

©Tuomas Salste