Valkoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valkoniemi

Valkoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Valkoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valkoniemi on noin sijalla 20 000.

Valkoniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Valkoniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valkoniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валкониеми ("Valkonijemi") tarkoittaa nimeä Valkoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Walgoniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valkoniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valo Valkoniemi tai Valma Valkoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Valkoniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valkoniemi i Finland. Surname Valkoniemi in Finland.

©Tuomas Salste