Valle: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valle

Valle on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vallejen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 305 max

v. 2014 277

v. 2015 277

v. 2016 276

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valle on noin sijalla 2 900.

Valle on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valle ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Walle. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Valle on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Valle on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Valle ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 74 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Valleja on 276.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1931

Valleja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Vallen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vallejen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Inari (16 vainajaa) sekä Helsinki (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Valle, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1920
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1996

Sana Valle tai Vallen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Valle

Valle (paikannimi)Katuosoitteissa

Valle on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Valle jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valle esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valle Rosenbergin kuja, Valle Rosenbergs gränd, Vallenkuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Valle-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Valle

Valle on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Valle oli yhtenä etunimenä 147 miehellä. Sukunimenä Valle on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 276 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (112 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (35).

Vallet ulkomailla

Ruotsissa Valle oli 60 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Valle oli 829 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Valle on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

276606829
Vallet Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 47 917 henkeä, joiden sukunimi oli VALLE.

Italiassa Valle on yleinen sukunimi.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 23 039 henkeä, joiden sukunimi oli VALLE.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 156 henkeä, joiden sukunimi oli VALLE.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валле tarkoittaa nimeä Valle. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vallu Valle tai Valma Valle.

Samankaltaisia nimiä kuin Valle

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: valle.com, valle.fi, valle.info, valle.net, valle.org, valle.eu, valle.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valle i Finland. Surname Valle in Finland.

©Tuomas Salste