Valli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valli

Valli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 800:s suomalainen on Valli.

Vallien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1277 max

v. 1985 1275

v. 2014 1452

v. 2015 1447

v. 2016 1443

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valli on noin sijalla 600.

Valli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Walli. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Valli on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Valli on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Valli ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 45 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Valleja on 1 443.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Valleja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 115 Vallin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vallien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (13 vainajaa), Turku (4), Kankaanpää (4), Pomarkku (4) sekä Ylistaro (4). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Valli, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 78.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1921–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1951–2002

Sana Valli tai Vallit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Valli

Valli (paikannimi)Katuosoitteissa

Valli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 43 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Valli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vallikatu, Vallikuja, Vallinkatu, Vallinkuja, Vallintanhua, Vallintie, Vallipolku, Valliraitti, Vallirinne, Vallisvägen, Vallitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Valli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vallit ulkomailla

Ruotsissa Valli oli 58 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Valli oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

14435824
Vallit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 31 henkeä, joiden sukunimi oli VALLI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 777 henkeä, joiden sukunimi oli VALLI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 150 henkeä, joiden sukunimi oli VALLI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валли tarkoittaa nimeä Valli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wallj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valle Valli tai Valma Valli.

Samankaltaisia nimiä kuin Valli

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: valli.com, valli.eu, valli.fi, valli.info, valli.net, valli.org, valli.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valli i Finland. Surname Valli in Finland.

©Tuomas Salste