Vallius: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vallius

Vallius on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Valliusten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 794 max

v. 1990 603

v. 2014 548

v. 2015 548

v. 2016 544

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vallius on noin sijalla 1 600.

Vallius on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vallius ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wallius. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vallius on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vallius on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vallius ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 96 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Valliuksia on 544.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1932

Valliuksia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 60 Valliuksen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Valliusten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pielisjärvi (44 vainajaa), Lieksa (8), Juuka (4) sekä Polvijärvi (4). Valtaosa asui Pohjois-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vallius, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 46.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1913–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2000

Sana Vallius esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Vallius osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vallius esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valliuksenkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Valliukset ulkomailla

Ruotsissa Vallius oli 60 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valle Vallius tai Valma Vallius.

Samankaltaisia nimiä kuin Vallius

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vallius.com, vallius.fi, vallius.net, valliukset.com, valliukset.eu, valliukset.fi, valliukset.info, valliukset.name, valliukset.net, valliukset.org, vallius.eu, vallius.info, vallius.name, vallius.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vallius i Finland. Surname Vallius in Finland.

©Tuomas Salste