Valtari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valtari

Valtari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Valtarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 203 max

v. 2014 203

v. 2015 208

v. 2016 209

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valtari on noin sijalla 3 700.

Valtari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valtari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Waltari. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Valtari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Valtari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Valtari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 38 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Valtari-nimisiä on 209.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1920

Valtari-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Valtari-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Valtarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vähäkyrö (7 vainajaa) sekä Helsinki (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Valtari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1924–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1998

Sana Valtari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Valtari

Valtari (paikannimi)Katuosoitteissa

Valtari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Valtari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valtari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valtarivägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Valtari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Valtari

Valtari on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Valtari oli yhtenä etunimenä 22 miehellä. Sukunimenä Valtari on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 209 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (18 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (4).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валтари tarkoittaa nimeä Valtari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Waldarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valtari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valte Valtari tai Valma Valtari.

Samankaltaisia nimiä kuin Valtari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: valtari.com, valtari.fi, valtari.info, valtari.net, valtari.eu, valtari.name, valtari.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valtari i Finland. Surname Valtari in Finland.

©Tuomas Salste