Valtimo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Valtimo

Valtimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Valtimoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Valtimo on noin sijalla 20 000.

Valtimo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Valtimo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Valtimo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1909–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2001

Sana Valtimo tai Valtimon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Valtimo

Valtimo (paikannimi)Katuosoitteissa

Valtimo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta sekä rautatieliikennepaikka.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Valtimo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Valtimo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Valtimontie, Valtimotie, Valtimovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Valtimo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валтимо tarkoittaa nimeä Valtimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Waldimå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Valtimo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Valte Valtimo tai Valma Valtimo.

Samankaltaisia nimiä kuin Valtimo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: valtimo.com, valtimo.fi, valtimo.org, valtimo.eu, valtimo.info, valtimo.name, valtimo.net, valtimot.com, valtimot.eu, valtimot.fi, valtimot.info, valtimot.name, valtimot.net, valtimot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Valtimo i Finland. Surname Valtimo in Finland.

©Tuomas Salste