Vammelvirta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vammelvirta

Vammelvirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vammelvirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vammelvirta on noin sijalla 20 000.

Vammelvirta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vammelvirta on melko pitkä nimi.

Vammelvirta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vammelvirta on suojattu 1969 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваммельвирта tarkoittaa nimeä Vammelvirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wammelfwirta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vammelvirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vammelvirta, Finland.

©Tuomas Salste