Vanamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vanamo

Vanamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vanamoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 212 max

v. 1985 198

v. 2014 216

v. 2015 219

v. 2016 218

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vanamo on noin sijalla 3 600.

Vanamo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vanamo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1920

Vanamoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 31 Vanamon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vanamoiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (6 vainajaa) sekä Helsinki (4). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vanamo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1996

Sana Vanamo tai Vanamon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vanamo

Vanamo (paikannimi)Katuosoitteissa

Vanamo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vanamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vanamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vanamo, Vanamokatu, Vanamokuja, Vanamonkatu, Vanamonkuja, Vanamonpolku, Vanamontie, Vanamopolku, Vanamotie, Vanamovahe. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vanamo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Vanamo

Vanamo on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Vanamo oli yhtenä etunimenä 817 suomalaisella (15 miestä, 802 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 3 300:s nainen oli etunimeltään Vanamo. Juuri etunimenä Vanamo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 218 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ванамо tarkoittaa nimeä Vanamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wanamå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vanamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Van Vanamo.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vanamo.com, vanamo.info, vanamo.net, vanamot.fi, vanamo.eu, vanamo.fi, vanamo.name, vanamo.org, vanamot.com, vanamot.eu, vanamot.info, vanamot.name, vanamot.net, vanamot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vanamo i Finland. Surname Vanamo in Finland.

©Tuomas Salste