Vanha-Similä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vanha-Similä

Vanha-Similä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vanha-Similä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 18 max

v. 2015 31

v. 2016 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vanha-Similä on noin sijalla 16 000.

Vanha-Similä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vanha-Similä on melko pitkä nimi.

Vanha-Similä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vanha-Similä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vanha-Similä

Vanha-Similä (paikannimi)

Vanha-Similä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vanha-Similä jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Vanha-Similä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ванха-Симиля ("Vanha-Similja") tarkoittaa nimeä Vanha-Similä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wanha=Similä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vanha-Similä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vanha-Simila tai Vanha-Similae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Van Vanha-Similä.

Samankaltaisia nimiä kuin Vanha-Similä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vanha-Similä i Finland. Surname Vanha-Similä in Finland.

©Tuomas Salste