Vanha-Viitakoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vanha-Viitakoski

Vanha-Viitakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vanha-Viitakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 36

v. 2017 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vanha-Viitakoski on noin sijalla 15 000.

Vanha-Viitakoski-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vanha-Viitakoski on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ванха-Вийтакоски ("Vanha-Vijtakoski") tarkoittaa nimeä Vanha-Viitakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wanha=Wijtacoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vanha-Viitakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Van Vanha-Viitakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Vanha-Viitakoski

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vanha-Viitakoski, Finland.

©Tuomas Salste