Vanhala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vanhala

Vanhala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 400:s suomalainen on Vanhala.

Vanhaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 614 max

v. 2014 1 636

v. 2015 1 634

v. 2016 1 626

v. 2017 1 631

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vanhala on noin sijalla 500.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vanhala on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Vanhala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vanhala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 338 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vanhaloita on 1 631.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Vanhaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 185 Vanhalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vanhaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kymi (34 henkeä), Sippola (16), Helsinki (11) sekä Miehikkälä (11). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vanhala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 109.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1937
Yritykset
perust. –2014

Sana Vanhala tai Vanhalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vanhala

Vanhala (paikannimi)Vanhala (karttanimi)

Vanhala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 212 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Vanhala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vanhala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vanhala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vanhala, Vanhalankatu, Vanhalankuja, Vanhalanrinne, Vanhalantie, Vanhalavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vanhalat ulkomailla

Ruotsissa Vanhala oli 50 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ванхала tarkoittaa nimeä Vanhala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Van Vanhala.

Samankaltaisia nimiä kuin Vanhala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vanhala, Finland.

©Tuomas Salste