Vanhapiha: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vanhapiha

Vanhapiha on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vanhapihojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 115 max

v. 2014 122

v. 2015 121

v. 2016 122

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vanhapiha on noin sijalla 5 700.

Vanhapiha on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vanhapiha ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Vanhapihoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Vanhapihan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vanhapihojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Enontekiö (3 vainajaa) sekä Muonio (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vanhapiha, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1986–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Vanhapiha tai Vanhapihan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vanhapiha

Vanhapiha (paikannimi)Katuosoitteissa

Vanhapiha on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vanhapiha jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vanhapiha esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vanhapihantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vanhapiha-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vanhapihat ulkomailla

Ruotsissa Vanhapiha oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ванхапиха tarkoittaa nimeä Vanhapiha. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Van Vanhapiha.

Samankaltaisia nimiä kuin Vanhapiha

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vanhapiha.com, vanhapiha.eu, vanhapiha.fi, vanhapiha.net, vanhapiha.info, vanhapiha.name, vanhapiha.org, vanhapihat.com, vanhapihat.eu, vanhapihat.fi, vanhapihat.info, vanhapihat.name, vanhapihat.net, vanhapihat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vanhapiha i Finland. Surname Vanhapiha in Finland.

©Tuomas Salste