Vanhatalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vanhatalo

Vanhatalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 300:s suomalainen on Vanhatalo.

Vanhatalojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1134 max

v. 2014 1271

v. 2015 1274

v. 2016 1276

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vanhatalo on noin sijalla 700.

Vanhatalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vanhatalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wanhatalo. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vanhatalo on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Vanhatalo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vanhatalo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 148 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vanhataloja on 1 276.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Vanhataloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 95 Vanhatalon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vanhatalojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Karunki (9 vainajaa), Merikarvia (6), Ylitornio (5) sekä Valkeala (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vanhatalo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 64.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2003

Sana Vanhatalo tai Vanhatalon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vanhatalo

Vanhatalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Vanhatalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 191 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vanhatalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vanhatalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vanhatalonkuja, Vanhatalontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vanhatalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vanhatalot ulkomailla

Ruotsissa Vanhatalo oli 89 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ванхатало tarkoittaa nimeä Vanhatalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wanhatalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vanhatalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Van Vanhatalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Vanhatalo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vanhatalo.com, vanhatalo.eu, vanhatalo.net, vanhatalo.org, vanhatalot.fi, vanhatalo.fi, vanhatalo.info, vanhatalo.name, vanhatalot.com, vanhatalot.eu, vanhatalot.info, vanhatalot.name, vanhatalot.net, vanhatalot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vanhatalo i Finland. Surname Vanhatalo in Finland.

©Tuomas Salste