Vänttilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vänttilä

Vänttilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vänttilä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 67 max

v. 2014 338

v. 2015 346

v. 2016 350

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vänttilä on noin sijalla 2 300.

Vänttilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vänttilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vänttilä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vänttilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vänttilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 108 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vänttilä-nimisiä on 350.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1989–2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Vänttilä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vänttilä

Vänttilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Vänttilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vänttilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vänttilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vänttilänkuja, Vänttiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vänttilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вянттиля ("Vjanttilja") tarkoittaa nimeä Vänttilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wäntilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vänttilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vanttila tai Vaenttilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vänni Vänttilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Vänttilä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vanttila.com, vanttila.eu, vanttila.fi, vanttila.info, vanttila.name, vanttila.net, vanttila.org, vanttilat.com, vanttilat.eu, vanttilat.fi, vanttilat.info, vanttilat.name, vanttilat.net, vanttilat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vänttilä i Finland. Surname Vänttilä in Finland.

©Tuomas Salste