Vänttilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vänttilä

Vänttilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vänttilä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 67 max

v. 2014 338

v. 2015 346

v. 2016 357

v. 2017 357

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vänttilä on noin sijalla 2 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vänttilä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vänttilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vänttilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 108 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vänttilä-nimisiä on 357.

Paikannimi Vänttilä

Vänttilä (paikannimi)Vänttilä (karttanimi)

Vänttilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Vänttilä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vänttilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vänttilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vänttilänkuja, Vänttiläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вянттиля ("Vjanttilja") tarkoittaa nimeä Vänttilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wäntilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vänttilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vanttila tai Vaenttilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vänttilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vänttilä, Finland.

©Tuomas Salste