Väre: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Väre

Väre on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Väre.

Väreiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 715 max

v. 1985 620

v. 2014 649

v. 2015 653

v. 2016 664

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Väre on noin sijalla 1 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Väre on lyhyt nimi.

Väre on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Väre ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wäre. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Väreitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 67 Väreen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Väreiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (10 vainajaa), Vihti (7) sekä Pori (5). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Väre, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 50.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Väre tai Väreen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Väre osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Väre esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Väreenkuja, Värekatu, Värekuja, Värepolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Väreet ulkomailla

Ruotsissa Väre oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 56 henkeä, joiden sukunimi oli VARE.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 154 henkeä, joiden sukunimi oli VARE.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 14 henkeä, joiden sukunimi oli VARE.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяре ("Vjare") tarkoittaa nimeä Väre. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Were on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Väre olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vare tai Vaere, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Väre

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vare.com, vare.eu, vare.fi, vare.info, vare.net, vare.org, vare.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Väre i Finland. Surname Väre in Finland.

©Tuomas Salste