Värelä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Värelä

Värelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Värelä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 23 max

v. 2015 29

v. 2016 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Värelä on noin sijalla 17 000.

Värelä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Värelä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Värelä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Värelä

Värelä (paikannimi)

Värelä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Värelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Värelä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Värelät ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 68 393 henkeä, joiden sukunimi oli VARELA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 19 672 henkeä, joiden sukunimi oli VARELA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 131 henkeä, joiden sukunimi oli VARELA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вяреля ("Vjarelja") tarkoittaa nimeä Värelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Werelä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Värelä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Varela tai Vaerelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Värelä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Värelä i Finland. Surname Värelä in Finland.

©Tuomas Salste