Varismäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Varismäki

Varismäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Varismäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 59

v. 2016 58

v. 2017 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Varismäki on noin sijalla 10 000.

Varismäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Varismäki

Varismäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Varismäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Varismäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Varismäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Varismäen metsätie, Varismäenkuja, Varismäenmutka, Varismäenraitti, Varismäentie, Varismäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Варисмяки ("Varismjaki") tarkoittaa nimeä Varismäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Warismäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Varismäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Varismaki tai Varismaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Varma Varismäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Varismäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Varismäki, Finland.

©Tuomas Salste