Varma: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Varma

Varma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Varmojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Varma on noin sijalla 13 000.

Varma-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Varma on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Varma ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Warma. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1925

Varmoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Varman asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Varma, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1904–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2008

Sana Varma tai Varmat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Varma

Varma (paikannimi)Katuosoitteissa

Varma on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Varma jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Varma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Varmantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Varma-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Varma

Varma on myös etunimi. Vuonna 2016 Varma oli yhtenä etunimenä 124 suomalaisella (62 miestä, 62 naista). Juuri etunimenä Varma onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 41 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Varmat ulkomailla

Ruotsissa Varma oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Varma oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Varma on ollut 14 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

41221416
Varmat Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 26 henkeä, joiden sukunimi oli VARMA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 162 henkeä, joiden sukunimi oli VARMA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 53 henkeä, joiden sukunimi oli VARMA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Варма tarkoittaa nimeä Varma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Varpu Varma.

Samankaltaisia nimiä kuin Varma

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Varma i Finland. Surname Varma in Finland.

©Tuomas Salste