Varpula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Varpula

Varpula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Varpula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 275 max

v. 2014 269

v. 2015 273

v. 2016 271

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Varpula on noin sijalla 2 900.

Varpula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Varpula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1940

Varpula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 40 Varpulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Varpula-nimisten yleisin asuinpaikka oli Lapua (4 vainajaa). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Varpula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 34.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1926
Lakanneet yritykset
perust. 1954–2003

Sana Varpula tai Varpulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Varpula

Varpula (paikannimi)Katuosoitteissa

Varpula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 90 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Varpula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Varpula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Varpula, Varpulankatu, Varpulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Varpula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Varpulat ulkomailla

Ruotsissa Varpula oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Варпула tarkoittaa nimeä Varpula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Varpu Varpula.

Samankaltaisia nimiä kuin Varpula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: varpula.com, varpula.fi, varpula.net, varpula.org, varpula.eu, varpula.info, varpula.name, varpulat.com, varpulat.eu, varpulat.fi, varpulat.info, varpulat.name, varpulat.net, varpulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Varpula i Finland. Surname Varpula in Finland.

©Tuomas Salste