Varttila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Varttila

Varttila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Varttila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Varttila on noin sijalla 13 000.

Varttila-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Varttila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Varttila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Varttila

Varttila (paikannimi)Katuosoitteissa

Varttila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Varttila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Varttila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Varttilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Varttila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Варттила tarkoittaa nimeä Varttila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wartila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Varttila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Varma Varttila.

Samankaltaisia nimiä kuin Varttila

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Varttila i Finland. Surname Varttila in Finland.

©Tuomas Salste