Vasankari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vasankari

Vasankari on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vasankarien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 134 max

v. 2014 151

v. 2015 152

v. 2016 153

v. 2017 153

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vasankari on noin sijalla 4 800.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vasankareja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Vasankarin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Vasankari

Vasankari (paikannimi)Katuosoitteissa

Vasankari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä maastokohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vasankari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vasankari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vasankarintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vasankarit ulkomailla

Ruotsissa Vasankari oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Васанкари tarkoittaa nimeä Vasankari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wasangarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vasankari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vasili Vasankari.

Samankaltaisia nimiä kuin Vasankari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vasankari, Finland.

©Tuomas Salste