Vasko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vasko

Vasko on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vaskojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 198 max

v. 2014 197

v. 2015 195

v. 2016 195

v. 2017 193

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vasko on noin sijalla 3 900.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1893-1931

Vaskoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Vaskon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vaskojen yleisin asuinpaikka oli Impilahti (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vasko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1940
Yritykset
perust. 1961–2014

Sana Vasko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vasko

Vasko (paikannimi)Vasko (karttanimi)

Vasko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Vasko esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vasko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vasko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vanhan Vaskontie, Vasko, Vaskonmutka, Vaskonperä, Vaskonrinne, Vaskontie, Vaskorinne, Vaskotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Vasko

Vasko on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Vaskot ulkomailla

Ruotsissa Vasko oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Vasko oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Vasko on ollut 9 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

1932599
Vaskot Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 21 henkeä, joiden sukunimi oli VASKO.

Tšekissä Vasko oli 71 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 1 404 henkeä, joiden sukunimi oli VASKO. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 11 henkeä, joiden sukunimi oli VASKO.

Venäjällä Vasko esiintyy muodossa Васько.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vasili Vasko.

Samankaltaisia nimiä kuin Vasko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vasko, Finland.

©Tuomas Salste