Vaskonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaskonen

Vaskonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vaskosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 49

v. 2016 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaskonen on noin sijalla 12 000.

Vaskonen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vaskonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vaskonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Васконен tarkoittaa nimeä Vaskonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wascoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaskonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vasili Vaskonen tai Vasiliki Vaskonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaskonen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vaskonen i Finland. Surname Vaskonen in Finland.

©Tuomas Salste