Vaskuu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vaskuu

Vaskuu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vaskuu-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vaskuu on noin sijalla 20 000.

Vaskuu-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vaskuu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vaskuu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Vaskuu

Vaskuu (paikannimi)Katuosoitteissa

Vaskuu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vaskuu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vaskuu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vaskuu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vaskuu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Васкуу tarkoittaa nimeä Vaskuu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wascu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vaskuu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vasili Vaskuu tai Vasiliki Vaskuu.

Samankaltaisia nimiä kuin Vaskuu

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vaskuu i Finland. Surname Vaskuu in Finland.

©Tuomas Salste