Vass: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vass

Vass on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on yleinen Unkarissa. Sen sijaan Suomessa se on varsin harvinainen.

Vass-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 24

v. 2017 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vass on noin sijalla 19 000.

Vass-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vass on lyhyt nimi.

Nimestä on olemassa myös W:llinen muoto Wass. Tavallisesti on kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tavallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1922

Vass-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Vass-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vass-nimisten yleisin asuinpaikka oli Helsinki (4 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vass, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922
Yritykset
perust. 1945–2014

Sana Vass esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Vass osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vass esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vassgränd, Vassgränden, Vassvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vass-suku ulkomailla

Ruotsissa Vass oli 194 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Vass oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Vass on ollut 16 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

24194166
Vass Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 95 henkeä, joiden sukunimi oli VASS.

Tšekissä Vass oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Unkarissa Vass oli 13 951 ihmisen sukunimi vuonna 2014.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 2 563 henkeä, joiden sukunimi oli VASS.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 361 henkeä, joiden sukunimi oli VASS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vasili Vass.

Samankaltaisia nimiä kuin Vass

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vass, Finland.

©Tuomas Salste