Vattulainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vattulainen

Vattulainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Vattulaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 391 max

v. 2014 407

v. 2015 403

v. 2016 404

v. 2017 401

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2017 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vattulainen on noin sijalla 2 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Vattulainen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1924

Vattulaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 41 Vattulaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vattulaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kontiolahti (12 henkeä), Helsinki (5) sekä Eno (4). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Pohjois-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vattulainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 23.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1939
Yritykset
perust. 1948–2006

Sana Vattulainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vattulainen

Vattulainen (paikannimi)

Vattulainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vattulainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Vattulaiset ulkomailla

Ruotsissa Vattulainen oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваттулайнен tarkoittaa nimeä Vattulainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wattulain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vattulainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Vattulainen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vattulainen, Finland.

©Tuomas Salste