Vauhkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vauhkonen

Vauhkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 100:s suomalainen on Vauhkonen.

Vauhkosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1388 max

v. 2014 1345

v. 2015 1349

v. 2016 1347

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vauhkonen on noin sijalla 700.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Vauhkonen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Vauhkonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Vauhkonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Vauhkonen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Vauhkonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Vauhkonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 134 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Vauhkosia on 1 347.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Vauhkosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 105 Vauhkosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Vauhkosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Suonenjoki (15 vainajaa), Pieksämäen maalaiskunta (14) sekä Helsinki (12). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vauhkonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 81.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1901–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1998

Sana Vauhkonen tai Vauhkosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Vauhkonen

Vauhkonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Vauhkonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Vauhkonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vauhkonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vauhkosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Vauhkonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Vauhkoset ulkomailla

Ruotsissa Vauhkonen oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваухконен tarkoittaa nimeä Vauhkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wauchcoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vauhkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vaula Vauhkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Vauhkonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: vauhkonen.com, vauhkonen.fi, vauhkonen.eu, vauhkonen.info, vauhkonen.name, vauhkonen.net, vauhkonen.org, vauhkoset.com, vauhkoset.eu, vauhkoset.fi, vauhkoset.info, vauhkoset.name, vauhkoset.net, vauhkoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Vauhkonen i Finland. Surname Vauhkonen in Finland.

©Tuomas Salste